Wat deden de Red Flames dit weekend?

Word fan van België! 98

Het nieuwe voetbalseizoen trekt zich overal in de wereld stilaan opnieuw op gang. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Engeland

De competitie in de Womens Super League in Engeland is volop bezig. En dus komen er ook meteen heel wat extra Red Flames in actie.

Liverpool speelde in eigen huis tegen Crystal Palace. Yana Daniëls bleef de hele wedstrijd op de bank zitten, haar team speelde 1-1 gelijk.

Amber Tysiak speelde de hele wedstrijd met West Ham United tegen Arsenal. Dat leverde wel een 0-2 nederlaag op.

Het Everton van Justine Vanhaevermaet (90 minuten) speelde tegen het Leicester City van Janice Cayman (ingevallen na 54 minuten) en Sari Kees (90 minuten). The Foxes wonnen met 1-0 van The Toffees.

Frankrijk

Le Havre speelde met Lisa Lichtfus in doel en Silke Demeyere de hele match tussen de lijnen in eigen huis tegen Montpellier. Het team verloor met het kleinste verschil en heeft nu 3 op 15 in de stand.

Duitsland

Bij Hoffenheim geen Féli Delacauw, terwijl Jill Janssens wel in de basis begon en een dik uur speelde. Er werd met 6-0 gewonnen van Turbine Potsdam. Diede Lemey bleef op de bank zitten bij Werder Bremen. Haar team won wel met 0-1 bij topclub Frankfurt.

Nederland

Feyenoord speelde een knappe brilscore tegen Ajax Amsterdam. Ella Van Kerkhoven en Jarne Teulings begonnen in de basis, op het uur viel ook Esther Buabadi nog in.

Femke Bastiaen stond in duel bij Utrecht en won knap met 4-3 van ADO Den Haag. Nicky Evrard hield de nul door met 4-0 te winnen met PSV tegen Pec Zwolle. Lore Jacobs viel op het uur in. Baccarne en Thijs zaten op de bank voor Fortuna Sittard tegen Heerenveen in een 1-1 gelijkspel.

Italië

Tessa Wullaert scoorde eens een keertje niet. Ze viel op het uur in tijdens een wedstrijd tegen Juventus. De match eindigde zoals hij begon.

Het Sassuolo van Missipo (90 minuten), Dhont (32 minuten) en Philtjens (90 minuten) verloor met 2-4 van Como.

Spanje

Jassina Blom zat de hele match op de bank voor Tenerife tegen Levante Badalona. Het werd een 0-0 gelijkspel, waardoor de eilandbewoners nu 9 op 21 hebben en in de middenmoot blijven hangen.

Turkije

Fenerbahçe speelde dit weekend niet. Het team van Zoë van Eynde heeft na zes wedstrijden 18 op 18 én een doelsaldo van 26-1.