🎥 Super League: eerste puntenverlies voor RSC Anderlecht na héél spannende Clasico tegen Standard

🎥 Super League: eerste puntenverlies voor RSC Anderlecht na héél spannende Clasico tegen Standard
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stond op woensdag een pittige inhaalwedstrijd op het programma. Standard Fémina nam het daarin op tegen RSC Anderlecht in een altijd interessante Clasico.

RSC Anderlecht had drie wedstrijden laten uitstellen door de voorrondes van de Champions League. Na een zege tegen Club YLA vorige week stond nu een duel op Sclessin op het programma.

Paars-wit was met 15 op 15 uitstekend aan het seizoen begonnen en kon met een overwinning tegen Standard zelfs al op kop komen in de rangschikking.

Eerste puntenverlies voor RSC Anderlecht

De Rouchettes begonnen het best aan de wedstrijd en hadden na een minuut al op voorsprong kunnen komen, maar het was aan de overkant Vanwynsberghe die een voorzet van Wijnants knap binnenkopte.

Standard kwam daarna opzetten. Na handspel van De Neve kreeg het ook een elfmeter, maar Waldbillig pakte de inzet van Gelders. 0-1 bij de rust op die manier.

Ook na de koffie moest Waldbillig een aantal keer tussenkomen, maar na een hoge voorzet was het Humartus die toch gelijk kon maken. Even later was het zelfs 2-1 via Amber Barrett.

Nog was het niet gedaan, want Luna Vanzeir maakte er nog 2-2 van. Anderlecht komt zo met 16 punten naast OH Leuven met nog een inhaalwedstrijd op 13 november tegen Zulte Waregem voor de boeg. Standard is vierde met elf punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties