Futsal Flames krijgen flink pak slaag van Zweden en mogen WK-ambities in koelkast stoppen

Futsal Flames krijgen flink pak slaag van Zweden en mogen WK-ambities in koelkast stoppen
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

De Belgian Red Flames in het Futsal zijn aan hun WK-kwalificaties begonnen op weg naar het WK 2025. In de eerste kwalificatieronde is er een minitoernooi in Zweden. De volgende ronde zal niet gehaald worden.

Zestien teams zullen eind 2025 met elkaar de strijd aangaan op het WK Futsal voor vrouwen. De Filipijnen zijn gastheer en zijn er dus al zeker bij, alles bij elkaar kunnen er zich vier Europese teams plaatsen voor het WK.

De toplanden zijn vrijgesteld van een eerste kwalificatiereeks, waar de Belgian Red Flames Futsal wél al moeten aan deelnemen. De groepswinnaars van die eerste ronde plaatsen zich voor de eliteronde waar in oktober wordt voor geloot.

Off to a good start! Our Red Flames Futsal won their first #WorldCup 2025 qualifier against Latvia. 6️⃣-0️⃣ pic.twitter.com/IXYFr4Y0IV

— Belgian Red Flames (@BelRedFlames) October 17, 2024

België zal daar niet bij zijn, want ze wonnen maar één van hun drie wedstrijden op een minitoernooi in zweden. Op een minitoernooi in Zweden begonnen ze met een wedstrijd tegen Letland. Dat leverde een knappe 6-0 overwinning op, met doelpunten van Cagla In, Bougard, Peeters, Bakar, Meyers en Corbeels.

Zweden wint met 11-1 van Flames

Op speeldag 2 werd dan weer met 2-4 verloren van Slowakije. Op die manier moesten ze op de slotspeeldag met minstens drie doelpunten verschil winnen van de Zweden.

Dat zou niet lukken, want het werd een zware en teleurstellende nederlaag. De Zweden haalden het met liefst 11-1 en mogen zo wél naar de eliteronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties