Super League: OH Leuven laat geen spaander heel van KAA Gent en is opnieuw leider

Super League: OH Leuven laat geen spaander heel van KAA Gent en is opnieuw leider
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op zaterdag vier pittige duels op het programma. Ook OH Leuven kwam in actie en deed een prima zaak in het klassement. De KAA Gent Ladies werden meteen bij het nekvel gegrepen.

OH Leuven nam het in eigen huis op tegen de KAA Gent Ladies en dat zullen de Buffalo's geweten hebben. De Leuvenaars wilden iets rechtzetten na de zware nederlaag tegen Anderlecht vorige week.

KAA Gent heeft geen verhaal tegen Leuvenaars

Aan efficiëntie deze keer géén gebrek. Valesca Ampoorter en Hannah Eurlings maakten er na een kwartier al 2-0 van, nog voor de pauze was het via Saar Janssen zelfs al 3-0.

Boeken toe dus met oog op de tweede helft, waarin eerst Zomers vanop de stip en daarna ook Kuijpers er zelfs nog 5-0 van maakten. De Buffalo's van hun kant konden nooit echt een vuist maken.

OH Leuven opnieuw leider

De forfaitcijfers bleven op het scorebord staan en zo ook een nieuwe clean sheet erbij voor Lowiese Seynhaeve, wat ook voor dat klassement vrij belangrijk zou kunnen gaan worden.

De Leuvenaars hebben nu 19 op 24 en zijn voorlopig alleen leider in de Super League, al heeft RSC Anderlecht wel nog een wedstrijd tegoed tegen Zulte Waregem. Voor Gent is de 7 op 24 een teleurstelling, de vrouwen uit de Arteveldestad staan amper zevende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws