Onverwachte rivaliteiten in de achtste finales van de Belgische Beker bij de vrouwen

Onverwachte rivaliteiten in de achtste finales van de Belgische Beker bij de vrouwen
Foto: © photonews

Vorig seizoen won Club YLA de Beker van België door in de finale OH Leuven te kloppen, ondertussen zitten we in de fase van de waarheid stilaan. En daarbij zou het wel eens heel erg spannend kunnen gaan worden.

De teams van het hoogste niveau zijn dit seizoen met acht en zij komen er dus pas in voor de achtste finales. Er is bovendien nog een bijzondere nieuwigheid te noteren over het bekeravontuur van het seizoen dat er aan zit te komen.

Geen B-ploegen meer

Zo mochten de B-ploegen van alle teams niet langer meedoen. Daardoor zijn er vanuit de nationale lichtingen heel wat minder ploegen die deelnemen aan de zaak. De andere eersteklassers speelden dit weekend wel.

In de zogeheten zestiende finales gingen we op zoek naar acht teams die in de volgende ronde in de trommels terechtkomen met de teams uit de Super League. De loting voor de achtste finales is ondertussen achter de rug.

Loting op een rijtje

Er was geen geleide loting en dus konden teams uit de Super League ook gewoon tegen elkaar uitkomen. Dat gebeurde ook, want Zulte Waregem neemt het op tegen Club YLA en ook Anderlecht en Gent werden tegen elkaar uitgeloot.

Op die manier zijn er ook een aantal teams uit de lagere reeksen die kans maken op de kwartfinales. De achtste finales staan ingepland op zaterdag 2 november in de namiddag. De matchen op een rijtje:

Zulte Waregem (SL) - Club YLA (SL)
RSC Anderlecht (SL) - KAA Gent Ladies (SL)
OH Leuven (SL) - Herent (2B)
Alken (1) - Genk (SL)
Bredene (1) - Standard (SL)
Westerlo (SL) - Moldavo (1)
Tienen (1) - Woluwe (1)
Olsa Brakel (2A) - KV Mechelen (1)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties