Barcelona legt er negen in het mandje van Hammarby in Champions League vrouwen

Barcelona legt er negen in het mandje van Hammarby in Champions League vrouwen
Foto: © photonews
Word fan van Barcelona! 1

RSC Anderlecht wist zich niet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Zestien andere teams wisten dat wel te doen. Daarbij ook alle kleppers. Zij zijn er ondertussen aan begonnen met de tweede speeldag alweer.

De loting voor de groepsfase werd eind september in Nyon uitgevoerd. De zestien ploegen werden daarin verdeeld in vier groepen van vier ploegen - nog naar een oud systeem in de Champions League dus.

De finale wordt dit jaar gespeeld in Lissabon, maar zal dus al zeker zonder thuisploeg zijn. De tweede speeldag stond deze week ingepland en leverde opnieuw het nodige spektakel op.

Groep C

Bayern München had op speeldag 1 al gewonnen van Arsenal en ging nu ook op bezoek bij Juventus door op dat elan. De Italianen moesten het onderspit delven en verloren met 0-2.

Valerenga ging dan weer zwaar onderuit tegen Arsenal. Fox, Foord, Caldentey en Russo zorgden voor een 4-1 overwinning.

Stand in groep C:

1. Bayern München 6
2. Arsenal 3 (+0)
3. Juventus 3 (-1)
4. Valerenga 0

Groep D

In groep D heeft Manchester City zijn tweede overwinning beet. Deze keer gingen ze met 2-3 winnen op bezoek bij Sankt Pôlten. Daarmee lijken ze nu al de grote favoriet in de groep.

Barcelona van zijn kant wilde van de nul weg na de eerdere nederlaag tegen The Citizens. Tegen Hammarby maakten ze heel wat indruk. Er werd gewonnen met liefst 9-0! Graham Hansen en Claudia Pina scoorden elk twee keer.

Stand in groep D:

1. Manchester City 6
2. Barcelona 3 (+7)
3. Hammarby 3 (-7)
4. St. Pölten 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties