Super League: ongeslagen reeks Anderlecht eindigt na spannend duel met Club Brugge

Super League: ongeslagen reeks Anderlecht eindigt na spannend duel met Club Brugge
Foto: © Leo Stolck

In de Super League stonden op zaterdag vier duels op het programma. Ook RSC Anderlecht kwam in actie, op bezoek bij Club YLA. Dat werd een verrassende nederlaag.

RSC Anderlecht was het seizoen voorspoedig begonnen met vijf overwinningen op rij. Deze week heeft de vermoeidheid van de Champions League in combinatie met inhaalwedstrijden in de Super League misschien wel zijn tol weten te eisen.

Na het gelijkspel tegen Standard afgelopen woensdag in een inhaalduel, gingen ze nu op zoek naar een driepunter op bezoek bij Club Brugge. Dat zou echter andermaal niet lukken.

Sarah Wijnants moest er namens Anderlecht na een halfuur voetballen noodgedwongen af, haar vervangster Bennink kon meteen voor de 0-1 zorgen voor paars-wit.

Eerste nederlaag van het seizoen voor Anderlecht

Tot zover dus geen vuiltje aan de lucht, maar daarna liep het snel volledige verkeerd voor paars-wit. Lára Kristín Pedersen maakte er nog voor de rust 1-1 van.

Na de pauze zorgde Clementine Reynebeau voor het winnende doelpunt namens Club YLA. De Bruggelingen wonnen zo voor de derde keer dit seizoen en springen over KAA Gent naar de zesde plaats in de stand. Anderlecht heeft nu 16 op 21 en kan met de inhaalwedstrijd nog op gelijke hoogte van leider OH Leuven komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws