Super League: Genk klopt Club Brugge en rukt op in de stand

Super League: Genk klopt Club Brugge en rukt op in de stand
Foto: © photonews

In de Super League stond op vrijdagavond al een eerste duel op het programma. En dat leverde meteen het nodige spektakel op in Limburg. De KRC Genk Ladies boekten een prima overwinning tegen Club YLA uit Brugge.

De strijd om play-off 1 en de top-4 zal dit seizoen bijzonder pittig kunnen worden. De KRC Genk Ladies begonnen aan de laatste wedstrijd van het eerste derde van de competitie met vier punten.

Genk klopt Club YLA

Club Brugge van zijn kant had zes punten. Bij een overwinning kon Genk over Club YLA springen en een ferme stap zetten richting de top-4 van het klassement.

En dat zou uiteindelijk ook gaan lukken. Al na drie minuten maakte Chloé Vande Velde er 0-1 van voor Club Brugge, maar meteen daarna tikte Gwen Duijsters de gelijkmaker binnen. 

Genk springt over Club Brugge in de stand

Via Sien Vandersanden was het op het halfuur zelfs al 2-1 voor de thuisploeg, meteen ook de ruststand en uiteindelijk ook de eindstand in een erg pittig duel in Limburg.

De KRC Genk Ladies springen zo met 7 op 21 over Club YLA in de stand, want de Bruggelingen noteren 6 op 21. Voor beide ploegen is het behalen van play-off 1 een doel en ook nog steeds zeker mogelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties