Standard doet prima zaak richting play-off 1 na klinkende overwinning tegen KAA Gent Ladies

Standard doet prima zaak richting play-off 1 na klinkende overwinning tegen KAA Gent Ladies
Foto: © Robert Absolonne Lardot

In de Super League stonden op zaterdag drie belangrijke duels op het programma. Standard tegen KAA Gent Ladies? Dat was een belangrijk duel met oog op de top-4 en play-off 1.

Standard Fémina heeft in de midweek nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen topclub en titelfavoriet RSC Anderlecht. Toch wilde het heel graag tegen de KAA Gent Ladies drie extra punten pakken.

Standard klopt Gent met 4-0

Met oog op de strijd om de top-4 is het voor alle teams belangrijk om zoveel mogelijk punten te vrijwaren. En dat hadden de Rouchettes tegen de Buffalo's zeer duidelijk begrepen.

Ze staken meteen van wal en gingen op zoek naar de doelpunten. Die doelpunten bleven langer uit dan sommigen hadden gehoopt, maar vlak voor de pauze kon Welma Fon er wel 1-0 van maken.

Goede zaak voor Standard richting play-off 1

Daarna ging het snel, want meteen na de rust was het via Amber Barrett al 2-0. Op het uur maakten Toloba en Humartus de wedstrijd helemaal monddood: 4-0, Gent uitgeteld tegen het canvas.

Gent probeerde nog wel wat terug te doen, maar dat zou niet meer lukken. Standard springt naar de vierde plaats met 10 op 18, de KAA Gent Ladies hebben net als KRC Genk Ladies 7 op 21 en staan vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties