Wordt het gat tussen de top vier en de rest in het vrouwenvoetbal na dit weekend nog wat groter?

Wordt het gat tussen de top vier en de rest in het vrouwenvoetbal na dit weekend nog wat groter?
Foto: © Essevee

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken.

Zo is er dit weekend de achtste speeldag van het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met vier wedstrijden en acht ploegen, want er zijn wel wat wijzigingen aan het format gebeurd.

Westerlo is erbij gekomen, terwijl er met Charleroi, Mechelen en Woluwe ook drie ploegen verdwenen zijn uit de Super League. We krijgen 21 speeldagen in een drievoudige reguliere competitie en dan play-offs met vier ploegen.

Loopt top vier nog wat verder weg?

De eerste van drie speelrondes is dus achter de rug, al moeten Anderlecht en Zulte Waregem nog een wedstrijd inhalen (op 13 november). Paars-wit staat samen met OH Leuven op kop met 16 punten, daarna volgen Westerlo (12) en Standard (11).

Zij zouden op dit moment zeker zijn van play-off 1. Westerlo kan zijn ambities dit weekend nog wat extra kracht bijzetten tegen KRC Genk Ladies en de kloof met de vijfde, zesde en zevende nog wat uitbreiden.

Ook OH Leuven kan dat doen thuis tegen KAA Gent Ladies, terwijl Standard naar hekkensluiter Zulte Waregem trekt en Anderlecht op bezoek gaat bij Club YLA. Volg bij ons alles op de voet.

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Club Brugge - Anderlecht live op Vrouwenvoetbalkrant.be vanaf 16:15 (19/10).

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties