Futsal Flames na winst en verlies met de rug tegen de muur richting WK

Futsal Flames na winst en verlies met de rug tegen de muur richting WK
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

De Belgian Red Flames in het Futsal zijn aan hun WK-kwalificaties begonnen op weg naar het WK 2025. In de eerste kwalificatieronde is er een minitoernooi in Zweden. Er werd gewonnen én verloren.

Zestien teams zullen eind 2025 met elkaar de strijd aangaan op het WK Futsal voor vrouwen. De Filipijnen zijn gastheer en zijn er dus al zeker bij, alles bij elkaar kunnen er zich vier Europese teams plaatsen voor het WK.

De toplanden zijn vrijgesteld van een eerste kwalificatiereeks, waar de Belgian Red Flames Futsal wél al moeten aan deelnemen. De groepswinnaars van die eerste ronde plaatsen zich voor de eliteronde waar in oktober wordt voor geloot.

"België (36e op de FIFA-ranking) is ingedeeld in groep 5, met Zweden (22e), Slovakije (49e) en Letland (63e). In deze evenwichtige groep maakt de ploeg van Niki De Cock zeker kans om door te stoten", aldus de Belgische voetbalbond op haar webstek.

Overwinning en nederlaag in Zweden

Op een minitoernooi in Zweden begonnen ze met een wedstrijd tegen Letland. Dat leverde een knappe 6-0 overwinning op, met doelpunten van Cagla In, Bougard, Peeters, Bakar, Meyers en Corbeels.

Op speeldag 2 werd dan weer met 2-4 verloren van Slowakije. Op die manier zal op de laatste speeldag vermoedelijk met drie of meer doelpunten van Zweden moeten worden gewonnen. Ook Riana Nainggolan zit bij de selectie, Imke Courtois bleef dan weer thuis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties