Standard rukt op in de Super League na zege bij hekkensluiter Zulte Waregem

Standard rukt op in de Super League na zege bij hekkensluiter Zulte Waregem
Foto: © Robert Absolonne Lardot

In de Super League staan op zaterdag liefst vier duels op het programma. Daarbij was het de vraag welke van de topteams een goede zaak zou gaan doen. Zulte Waregem en Standard openden de debatten.

Zulte Waregem had in zijn eerste zes wedstrijden - ze hebben nog een inhaalwedstrijd tegen RSC Anderlecht te spelen op 13 november - geen punten gepakt. En dus wilde het in de tweede ronde beter gaan doen.

Barrett maakt het verschil voor de Rouchettes

Te beginnen met het behalen van de eerste punten in een thuisduel tegen Standard Fémina? Voor de gelegenheid werd de wedstrijd bovendien gespeeld aan De Gaverbeek in het stadion van de mannen.

Kon dat inspireren? Niet helemaal, want al na zes minuten stond Essevee 0-1 in het krijt met dank aan de Ierse Amber Barrett, die helemaal terug van weggeweest is stilaan.

Standard helemaal tussen de mensen

De thuisploeg probeerde daarna de bakens te verzetten, maar botste op een stevige defensie bij de Rouchettes. En zo bleef het uiteindelijk bij een 0-1 overwinning voor Standard.

De Rouchettes komen met 14 op 24 stilaan opzetten in de stand, Zulte Waregem zal na een 0 op 21 moeten herbronnen. Essevee snakt stilaan naar de interlandbreak om daarna met een nieuwe coach te gaan knallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties