KRC Genk Ladies boeken belangrijke zege bij het verrassende Westerlo

KRC Genk Ladies boeken belangrijke zege bij het verrassende Westerlo
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op zaterdag vier pittige duels op het programma. De KRC Genk Ladies trokken onder meer naar Westerlo. En dat leverde eigenlijk een verrassing op ten gunste van de Limburgers.

KVC Westerlo was als een speer aan het seizoen begonnen. Het verloor enkel van OH Leuven en Anderlecht en pakten een knappe 15 op 21 na het eerste derde van de reguliere competitie.

Snelle doelpunten van Genk

Op die manier zijn de Kemphanen prima begonnen én maken ze volop kans om de top-4 te halen en dus play-off 1 te spelen. Tegen Genk konden ze de kloof nog wat uitdiepen.

Dat zou niet gaan gebeuren, want de Limburgers haalden het in Westerlo met 1-3. Gwen Duijsters had er na vijf minuten al 0-1 van gemaakt en ook na de gelijkmaker van Wielockx duurde het niet lang voor Sien Vandersanden er 1-2 van maakte.

KRC Genk wint in Westerlo

Dat was ook meteen de ruststand. Na de koffie dikte Chelsea Godier de score nog wat aan, Westerlo herstelde niet meer van die opdoffer en moest zo de derde nederlaag van het seizoen incasseren.

In de stand staat Westerlo nog steeds derde met vijftien punten, maar de kloof met Genk op plaats vijf is nog amper vijf punten. Met oog op de strijd om play-off 1 blijft het dus spannend. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties