Beker van België voor vrouwen is nu helemaal los: deze teams zijn door

Beker van België voor vrouwen is nu helemaal los: deze teams zijn door
Foto: © photonews

Vorig seizoen won Club YLA de Beker van België door in de finale OH Leuven te kloppen, ondertussen is er al geloot voor de volgende jaargang. En daarbij zou het wel eens heel erg spannend kunnen gaan worden.

Op 20 juli was er al de eerste ronde voor twaalf teams uit het provinciale voetbal, daarna was er elke week een ronde. De voorbije rondes stonden wel vooral in het teken van heel wat forfaits, maar nu is dat eindelijk echt voorbij.

Er waren in deze ronde wel maar zes wedstrijden meer. De zes teams die doorgingen zullen in de volgende ronde vervoegd worden door de teams van de eerste nationale. Nog een ronde verder komen dan ook de teams uit de Super League erbij.

De zestiende finales zijn voor op 21 september. Dan is ook Olsa Brakel er nog bij, want zij wonnen met 1-4 op bezoek bij Charleroi. En ook Patro Eisden is er nog bij, na strafschoppen tegen RWDM. Ook Loenhout, Herent, Union SG en La Louvière zijn er nog bij. In de volgende ronde is Alken nu al de gelukkige, want Aalst bestaat niet meer.

Geen B-ploegen meer

De teams van het hoogste niveau zijn dit seizoen met acht en zij komen er dus pas in voor de achtste finales. Er is bovendien nog een bijzondere nieuwigheid te noteren over het bekeravontuur van het seizoen dat er aan zit te komen.

Zo mogen de B-ploegen van alle teams niet langer meedoen. Daardoor zijn er vanuit de nationale lichtingen heel wat minder ploegen die deelnemen aan de zaak. Toch wel een beetje een bijzondere zaak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties