Na FIFA gaat nu ook Football Manager overstag wat vrouwenvoetbal betreft

Na FIFA gaat nu ook Football Manager overstag wat vrouwenvoetbal betreft
Foto: © photonews

Het is eindelijk zover. Na jarenlang wachten zal het vrouwenvoetbal ook in Football Manager zijn plaats krijgen. Op die manier wordt het vrouwenvoetbal steeds belangrijker in de wereld, ook in de media en in het vertiersegment.

In FIFA zitten er ondertussen al een aantal jaren nationale vrouwenploegen en steeds meer wordt aan de vrouwen gedacht in het maken van FIFA. Tot op heden was dat in Football Manager nog niet het geval.

Alle databases aanpassen aan het vrouwenvoetbal? Dat was heel wat werk. Maar er was al een paar jaar hard werk achter de schermen om er toch ooit voor te gaan zorgen. En nu is het zover.

Vanaf 2025 ook vrouwenvoetbal in Football Manager

Er was al sinds 2023 sprake dat er vanaf de editie van FM 2025 ook vrouwenvoetbal zou worden opgenomen in het spel. En dat lijkt nu ook effectief het geval te gaan zijn.

Football Manager 2025 komt uit ergens begin november. Er zal wel vroeger al een editie kunnen worden besteld via diverse websites. Het is een nieuwe stap voor het vrouwenvoetbal.

Welke competities er precies allemaal in het spel zullen zitten is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt wel al minstens gesproken over de Engelse competities, de Women's Super League - niet te verwarren met de Lotto Super League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties