15-jarige(!) doelvrouw maakt debuut in Super League én laat meteen indruk na

15-jarige(!) doelvrouw maakt debuut in Super League én laat meteen indruk na
Foto: © Leo Stolck
Word fan van Westerlo! 0

De vrouwen van KVC Westerlo zorgden voor een eerste kleine stunt door van de KRC Genk Ladies te winnen op speeldag 2 van de Super League. Daar mochten ze onder meer hun erg jonge doelvrouw voor danken.

Alyssa Van de Poel maakte deze zomer de overstap uit de jeugd naar de A-kern van KVC Westerlo. Tegen RSC Anderlecht maakte ze meteen haar debuut, ook tegen KRC Genk Ladies speelde ze een prima partij.

Met haar debuut schreef ze ook meteen geschiedenis, want tegen Anderlecht was ze amper 15 jaar en 76 dagen oud. Daarmee was ze meteen de jongste debutante ooit in de Lotto Super League. En dan nog als doelvrouw.

"Die overwinning tegen Genk? Die hebben we héél luid gevierd", aldus Alyssa Van de Poel in een reactie tegenover De Gazet van Antwerpen. Voor haar debuut had ze toch wel best veel stress, maar ze speelde al twee prima wedstrijden.

Record gebroken voor Super League

"Vorig seizoen speelde ik nog bij de jeugd bij de jongens, nu krijg ik mijn kans in het eerste team. Het is sowieso wel aanpassen, want de ploeg won vorig jaar alles. Dat is nu niet meer realistisch, al hebben we wel gezonde ambitie."

Westerlo mikt volgens de keepster op een plek in de middenmoot. Fouten zullen er volgens haar zeker bijhoren en de coach weet dat ook. "Dat ik een record breek? Dat wist ik niet, al dacht ik wel dat ik er kort bij zou zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties