Janssens en Delacauw onderuit in Duitsland

Word fan van België! 98

Het nieuwe voetbalseizoen trekt zich overal in de wereld stilaan opnieuw op gang. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Niet enkel in het weekend, maar ook tijdens de week zijn er al eens Flames die in actie komen. In de Duitse competitie kwam het Hoffenheim van Féli Delacauw en Jill Janssens in actie op maandagavond.

Twee Flames in actie

Jill Janssens begon in de basis en werd na 74 minuten vervangen, terwijl Féli Delacauw in minuut 82 mocht invallen voor Cerci. Punten leverde het echter niet op voor de Belgen.

Steuerwald had de bezoekers snel op voorsprong gebracht en na de gelijkmaker via Memeti gingen we naar een 1-1 tussenstand bij de rust. Na de koffie drukte Freiburg door in Hoffenheim.

Hoffenheim verliest van Freiburg

Blumenberg zorgde voor de 1-2, Martinez zelfs voor de 1-3. Een owngoal in het slot was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor de twee Belgian Red Flames uit de Bundesliga.

Beide ploegen hebben nu na twee speeldagen 3 op 6 in de competitie. Hoffenheim wil dit seizoen gaan meespelen om de top-3 om zo nog eens voetballen in de Champions League af te dwingen.