Nederland, Japan, de USA en verrassend land naar halve finales WK

Nederland, Japan, de USA en verrassend land naar halve finales WK
Foto: © photonews

Op het WK voor speelsters tot 20 jaar zitten we stilaan in de fase van de waarheid. Op woensdag zijn er al de halve finales. Met Nederland is er ook nog een Europees team dat de eindzege kan gaan behalen.

Het WK U20 wordt dit najaar gespeeld in Colombia. In de groepsfase maakten diverse teams heel wat indruk. Colombia haalde bijvoorbeeld 9 op 9 in zijn groep, maar ging er daarna wel vrij snel uit.

Brazilië maakte veel indruk in zijn wedstrijd tegen Fiji en Frankrijk, ook de Fransen wonnen met 11-0 van Fiji. Spanje klopte dan weer de USA in de groepsfase met 1-0.

Nederland enige Europese land bij laatste vier

Ook Nederland verloor in de groepsfase, met 2-0 van Noord-Korea. Japan ging er dan weer wel als een tierelier vandoor met 9 op 9 in zijn groep. Van de 24 landen wisten er zich wel zestien te plaatsen.

In de kwartfinales maakten onder meer Spanje en Duitsland ook nog kans op de eindwinst, maar zij werden uitgeschakeld door respectievelijk Japan en de USA.

Binnenkort halve finales

Ook Nederland en Noord-Korea wisten zich te plaatsen. De halve finales staan op de rol voor woensdag en donderdag. Nederland speelt dan tegen Japan, de USA tegen Noord-Korea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties