Druk stijgt op de Red Flames: "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt"

Druk stijgt op de Red Flames: "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wilden op Kreta een prima uitgangspositie gaan verzilveren met oog op de terugwedstrijd in eigen huis tegen Griekenland. Ze hadden het echter heel erg lastig op verplaatsing in Griekenland.

De Belgian Red Flames (nummer 20 op de FIFA-wereldranglijst) nam het op Kreta op tegen Griekenland, het nummer 61 van de wereldranglijst. Op papier waren de Belgen dan ook veel beter en drie eerdere duels werden (vlotjes) gewonnen.

Geen efficiëntie

Deze keer liep het echter helemaal verkeerd. De Flames zagen een doelpunt afgekeurd in het slot van de wedstrijd en kwamen daardoor niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Ook de speelsters zagen het met lede ogen aan.

"Dit is toch wel een beetje balen. We hadden zeker een aantal goaltjes kunnen meepikken", aldus Janice Cayman tegen de kanalen van de Belgische voetbalbond. "We hadden efficiënter moeten zijn."

Onszelf moeilijk gemaakt

"We wilden de match winnen en comfortabel naar dinsdag toeleven. Nu is het knoppen omdraaien en uitkijken naar dinsdag. De prestatie geeft vertrouwen, want we waren de betere ploeg. Nu is het zaak om te recupereren en toe te leven naar de terugwedstrijd."

Ook bij Jill Janssens kwam de ontgoocheling hard aan: "We mogen hier niet blij mee zijn. We hadden het in de eerste twintig minuten al kunnen afmaken, maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg België - Griekenland live op Vrouwenvoetbalkrant.be vanaf 20:15 (29/10).

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties