Tessa Wullaert kristalhelder: "Daarom moeten we naar het EK"

Tessa Wullaert kristalhelder: "Daarom moeten we naar het EK"
Foto: © photonews

De Flames werden pas derde in hun groep in de Nations League. Geen degradatie naar de B-League dus, maar ook geen rechtstreeks ticket voor het EK. En dus moeten ze het via de barrages zien te flikken.

Het EK wordt in 2025 gespeeld in Zwitserland. De vraag is of dat met de Belgian Red Flames zal zijn. Die moeten twee barrages overleven om er te raken. 

Die eerste ronde wordt op 25 en 29 oktober gespeeld. De veertien winnaars van de wedstrijden die dan worden gespeeld zullen doorgaan naar de tweede en laatste barragereeks. Daar worden de laatste zeven tickets uitgedeeld voor het EK. 

Geen enkele andere keuze

In de eerste barragewedstrijd werd België gekoppeld aan Griekenland uit de C-League. Het duel tegen Griekenland in Griekenland zal gespeeld worden op Kreta. Op vrijdagavond hebben ze op Kreta geen enkele andere keuze dan winnen.

En als het even kan ook al de terugwedstrijd zo goed als overbodig maken. "We willen naar het EK. Dat is algemeen geweten", is ook Tessa Wullaert zeer duidelijk tegen Het Nieuwsblad.

Flow opnieuw aanwakkeren

“Het klopt dat het vrouwenvoetbal nog steeds leeft van die grote momenten en die grote toernooien. Net daarom is het zo belangrijk dat we er deze zomer bij zijn. Enerzijds om de sportieve waarde van zo’n toernooi, maar anderzijds ook om die flow rond de Flames gaande te houden en zelfs opnieuw aan te wakkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg België - Griekenland live op Vrouwenvoetbalkrant.be vanaf 20:15 (29/10).

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties