Blamage voor Red Flames in Griekenland: het zal in Leuven moeten gebeuren

Blamage voor Red Flames in Griekenland: het zal in Leuven moeten gebeuren
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wilden op Kreta een prima uitgangspositie gaan verzilveren met oog op de terugwedstrijd in eigen huis tegen Griekenland. Ze hadden het echter heel erg lastig op verplaatsing in Griekenland.

De Belgian Red Flames (nummer 20 op de FIFA-wereldranglijst) nam het op Kreta op tegen Griekenland, het nummer 61 van de wereldranglijst. Op papier waren de Belgen dan ook veel beter en drie eerdere duels werden (vlotjes) gewonnen.

Blamage in Griekenland

Ives Serneels koos voor Detruyer en Janssens naast Wullaert voorin, terwijl ook Teulings en Eurlings hun kans kregen. Daardoor zaten onder meer Vanhaevermaet en Cayman op de bank, wat toch een pak scheelt qua ervaring.

Detruyer kreeg een dot van een kans in de eerste helft, iets voorbij het halfuur hadden de Flames een elfmeter kunnen krijgen. Toch viel de eerste helft vooral op door een gebrek aan tempo, waarbij er in de slotfase nog een heet standje was voor de kooi van Lichtfus.

Afgekeurd doelpunt Jassina Blom

De ingevallen Cayman en Eurlings misten meteen na rust de goals die voor de bevrijding hadden kunnen zorgen in Griekenland, waardoor we naar een echte nagelbijter gingen. 

De Grieken probeerden alles uit de kast te halen om de 0-0 op het scorebord te houden. En dat zou ook gaan lukken, ondanks onder meer een afgekeurd doelpunt van Blom in de slotminuten van de extra tijd. Het zal in Leuven moeten gebeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties