Flames klaar voor clash met Griekenland: "Dat moeten we doen"

Flames klaar voor clash met Griekenland: "Dat moeten we doen"
Foto: © photonews

De Flames werden pas derde in hun groep in de Nations League. Geen degradatie naar de B-League dus, maar ook geen rechtstreeks ticket voor het EK. En dus moeten ze het via de barrages zien te flikken.

Het EK wordt in 2025 gespeeld in Zwitserland. De vraag is of dat met de Belgian Red Flames zal zijn. Die moeten twee barrages overleven om er te raken. 

Justine Vanhaevermaet wil knallen met Flames

Die eerste ronde wordt op 25 en 29 oktober gespeeld. De veertien winnaars van de wedstrijden die dan worden gespeeld zullen doorgaan naar de tweede en laatste barragereeks. Daar worden de laatste zeven tickets uitgedeeld voor het EK. 

In de eerste barragewedstrijd werd België gekoppeld aan Griekenland uit de C-League. Het duel tegen Griekenland in Griekenland zal gespeeld worden op Kreta. De selectie voor beide duels werd ondertussen bekendgemaakt en het team is al in Griekenland.

Geen hoop geven aan de Grieken

"De Grieken hebben de laatste jaren wel stappen gezet", is Justine Vanhaevermaet er toch niet helemaal gerust op bij Sporza. "5 jaar geleden hebben we ze nog verslagen in een oefenmatch. Maar de huidige selectie is niet meer te vergelijken met die van toen."

"Ze zijn met de speelsters uit de Griekse competitie al sinds vorige week maandag aan het trainen. Ze zijn er dus echt wel mee bezig. Maar wij zeker ook. We moeten er vol voor gaan en de Grieken geen moment hoop geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg België - Griekenland live op Vrouwenvoetbalkrant.be vanaf 20:15 (29/10).

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws