RSC Anderlecht langer door met belangrijke buitenlandse speelster

RSC Anderlecht langer door met belangrijke buitenlandse speelster
Foto: © Louis Evrard
Word fan van Anderlecht! 1167

RSC Anderlecht gelooft in zijn speelsters. In die optiek hebben ze nu ook een nieuw contract aangeboden aan een van zijn meer ervaren speelsters. Die blijft zo de jaren opstapelen voor haar team.

"Stefania Vatafu heeft haar contract bij RSCA Women verlengd tot juni 2027. Onze nummer 10 is de al de derde speelster die een driejarig contract tekent bij Sporting", aldus RSC Anderlecht op haar webstek.

"Stefi is een ervaren international en heeft actief bijgedragen aan de titels die paars-wit sinds haar komst in 2018 heeft gewonnen." Ze gaat er dus na dit seizoen nog twee seizoenen aan toevoegen, goed voor minstens negen jaar paars-wit.

"Vraag aan de speelsters van de club om Stefania in één woord te beschrijven en ze zullen waarschijnlijk 'Messi' zeggen. Het is een liefkozende bijnaam die de Roemeense international in de kleedkamer heeft gekregen en het zegt veel over de kwaliteiten van de 31-jarige."

Twee jaar langer bij Anderlecht

"Ze kwam in 2018 naar Neerpede. Met een nummer 10 op haar rug heeft ze zich meteen gevestigd als een belangrijke speelster voor RSCA Women. Haar inzicht, passing kwaliteit en techniek hebben van Vatafu één van de beste speelsters in de Belgische competitie van de afgelopen jaren gemaakt. Sinds haar komst naar RSCA heeft ze al 6 titels en een Belgische beker op haar palmares kunnen bijschrijven.

Stefi blijft tot juni 2027 in Brussel. Net als Marie Minnaert en Aude Waldbillig heeft ze een driejarig contract getekend bij Sporting, hetgeen de toenemende professionalisering binnen de structuur van RSCA Women weerspiegelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties