Anderlecht blijft winnen: ex-speelster Club Brugge bezegelt lot van West-Vlamingen

Anderlecht blijft winnen: ex-speelster Club Brugge bezegelt lot van West-Vlamingen
Foto: © photonews

In de Super League stond deze week een inhaalduel op dinsdag op het programma. RSC Anderlecht nam het daarin op tegen Club YLA. En dat werd een pittig duel op het scherpste van de snee.

RSC Anderlecht was aan het seizoen begonnen met een knappe 9 op 9. Het zag wel drie wedstrijden uitgesteld worden door de voorrondes in de Champions League.

En dus stonden ze er in de stand nog niet zo goed voor, maar zolang ze ongeslagen blijven is er natuurlijk veel mogelijk. Te beginnen dus tegen de Bruggelingen van Club YLA.

2-0 overwinning voor RSC Anderlecht

In een interessante eerste helft werd uiteindelijk niet gescoord en zo werd de druk nog wat verder opgevoerd richting de tweede helft. Op het uur was het dan toch eindelijk raak.

Ludmila Matavkova - ex-speelster van Club Brugge, nu actief bij RSC Anderlecht - maakte er 1-0 van. En zo stond paars-wit op rozen. Vijf minuten voor tijd dikte Laurie Teinturier aan tot 2-0.

12 op 12 voor paars-wit

Voor paars-wit is het een knappe overwinning. Met 12 op 12 komen ze naast Westerlo op de tweede plaats, op vier punten van leider OH Leuven. Club Brugge blijft achter met een teleurstellende 6 op 18 en staat pas zesde in de Super League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties