Topschutters Super League: nog twee leiders na speeldag zes

Topschutters Super League: nog twee leiders na speeldag zes
Foto: © photonews

We zijn er opnieuw aan begonnen in het vrouwenvoetbal en dat leverde opnieuw heel wat doelpunten op. Hoe werden die verdeeld? Het overzicht, ook dit seizoen gaan we er gewoon simpelweg mee door!

In totaal vielen op speeldag 6 van het nieuwe seizoen in de Super League uiteindelijk 12 doelpunten in vier wedstrijden. Het competitieformat is dan ook gewijzigd, met nog maar acht ploegen in plaats van tien vorig seizoen.

De acht teams zorgden wel voor spektakel. Samen zorgden ze voor 9 doelpunten in de vier wedstrijden op de vijfde speeldag. Ook Anderlecht speelt inmiddels opnieuw mee, want ze liggen uit de Champions League.

9 doelpunten op speeldag 6 in de Super League

Dat brengt het totaal in de Super League na speeldag 6 op 60 doelpunten in 21 wedstrijden, of een gemiddelde van 2.86 doelpunten per wedstrijd. 

Noémie Gelders en Hannah Eurlings scoorden hun vierde van het seizoen en zijn nu nog met twee leider. Vanmechelen en Wijnants van hun kant hebben hun derde van het seizoen gemaakt en komen wat dichter bij de top.

De komende weken zullen we jullie verder op de hoogte houden van het reilen en zeilen.

De topschutterslijst na speeldag 6:

1. Noémie Gelders, Hannah Eurlings 4 
3. Davinia Vanmechelen, Sarah Wijnants, Karlijn Helsen, Amélie Delabre 3
7. Lisa Petry, Mariam Abdulai Toloba, Imani Prez, Sára Pusztai, Luna Vanzeir, Gwen Duijsters, Aster Janssens, Hanne Merkelbach, Maxime Bennink 2
16. Amber Maximus, Julie Biesmans, Emma Van Britsom, Inara Bouker, Aurélie Reynders,  Léna Hubaut, Anaïs Bey Temsamani, Jeslynn Kuijpers, Jade Heida, Rania Boutiebi, Marith De Bondt, Sien Vandersanden, Justine Blave, Marie Minnaert, Romy Camps, Dilja Zomers, Saar Janssen, Clementine Reynebeau, Nikki Ijzerman, Stefania Vatafu, Shari Van Belle 1

Owngoals: Nicky Van Den Abbeele

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties