Hoe een eetstoornis de droom van een Red Flame voorgoed veranderde: "Dat heeft me hard gekwetst"

Hoe een eetstoornis de droom van een Red Flame voorgoed veranderde: "Dat heeft me hard gekwetst"
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

Gewezen Red Flame Tine Schryvers kampt met een eetstoornis. Daar is ze zelf voor uitgekomen op de sociale media. Er is een groot verschil tussen wat op Instagram verschijnt en de realiteit, liet ze daarbij weten.

"Instagram versus realiteit." Zo opende Tine Schryvers enkele maanden geleden een emotioneel bericht op Instagram over haar eetstoornis. De gewezen Red Flame kreeg meteen steun uit heel veel hoeken op haar bericht.

In De Tafel van Gert ging ze nu dieper door op de zaak: "Een persoon naast mij aan tafel in mijn opname in Tienen ligt in palliatieve zorgen. Dat heeft me hard gekwetst, maar het heeft me ook doen inzien dat ik wil dat de kansen slinken voor iedereen om zoiets mee te maken."

Ik miste de kennis

"Ik wil het open brengen, ook als het op die manier ook maar één iemand kan helpen. Dan mogen mensen denken dat het voor de aandacht is, maar als je niemand kent weet je niet dat het niet om te lachen is."

"Ik miste gewoon de kennis. Ik vind nog altijd niet dat ik een eetstoornis heb, maar de mensen rondom mij en de kenners weten van wel. De gedachtegang is zo. Misschien had ik ambulant sneller behandeld kunnen worden en niet moeten stoppen met voetballen een paar jaar geleden. Ik neem het enkel mezelf kwalijk."

Red Flames als puzzelstukje 

Schryvers verwijst ook naar de nationale ploeg: "De Red Flames waren een puzzelstukje in het verhaal. Ik wil niemand tegen de borst stuiten, maar om naar het EK te gaan in 2017 moest er een bepaald vetpercentage zijn en ik ben daar op aangesproken geweest. Ik zie me nog zitten in Estland dat ze zeiden dat ik bij de top was samen met Tessa Wullaert, maar ochtendloopjes moest gaan doen."

"Ik ben een losbal, een sfeermaker, een beetje speciaal. Dat is nu mijn verdedigingsmechanisme geworden, zodat ik me in mezelf kan verstoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties