Super League: Standard klopt Club Brugge en rukt op in stand

In de Super League stonden op zaterdag liefst drie duels op het programma. Standard nam het onder meer op tegen Club Brugge. En dat leverde heel wat spektakel op.

Standard Fémina wilde in eigen huis tegen Club YLA nog eens laten zien wat ze dit seizoen allemaal in hun mars hebben. Tot dusver was het seizoen namelijk nog geen groot succes gebleken.

3-1 overwinning voor Standard

Shari Van Belle opende vijf minuten voor rust de score voor de Rouchettes, daarna wist Mariam Abdulai Toloba voor een dubbele voorsprong bij de koffie te zorgen.

Standard zo op rozen en Noémie Gelders maakte een kwartier voor tijd de wedstrijd helemaal monddood. Einde verhaal op die manier voor de Bruggelingen, die nooit echt een vuist konden maken.

Standard springt over Club Brugge in de stand

In de slotminuut viel er wel nog een eerredder. Davinia Vanmechelen zette een strafschop om, goed voor de 3-1. Meteen ook de eindstand in de match tussen Standard en Club YLA.

Standard heeft nu 7 op 15 in de stand en nog een oefenwedstrijd tegen Anderlecht voor de boeg. Het sprong ook meteen over Club YLA, dat nu 6 op 15 telt en dinsdag speelt tegen paars-wit.