OH Leuven grijpt de macht in Super League met zege tegen verrassend Westerlo

OH Leuven grijpt de macht in Super League met zege tegen verrassend Westerlo
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op zaterdag drie duels op het programma. Met daarbij een echte topper tussen OH Leuven en Westerlo. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind en is ruimer leider.

OH Leuven was aan het seizoen begonnen met een knappe 13 op 15, maar ook Westerlo was verrassend heel sterk aan het seizoen begonnen met een 12 op 15. En dus stond de leidersplaats op het spel.

Een doelpunt is voldoende voor Leuven

Beide ploegen moeten natuurlijk wel nog RSC Anderlecht vrezen, dat ondertussen met 9 op 9 staat in het klassement en dus zeker nog kan gaan opzetten eens het al zijn wedstrijden heeft ingehaald.

Het werd wel een zenuwslopend duel in de topper, waar bij de Kemphanen lange tijd gelijke tred wisten te houden met de Leuvenaars. We gingen dan ook rusten met 0-0.

Eurlings verzet de bakens

Na de pauze was het alsnog de thuisploeg dat de bakens wist te verzetten. Hannah Eurlings zorgde voor de 1-0 en zo een heel belangrijke driepunter voor OH Leuven. Westerlo probeerde nog, maar kon niet meer tegenscoren.

OH Leuven staat nu vier punten voor in de stand op Westerlo. RSC Anderlecht kan dinsdag op gelijke hoogte komen met Westerlo als het weet te winnen in het inhaalduel tegen Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws