KRC Genk Ladies boeken eerste zege van het seizoen tegen Zulte Waregem

In de Super League staan op zaterdag drie interessante duels op het programma. De KRC Genk Ladies en Zulte Waregem openden de wedstrijddag met een wedstrijd die bovendien live werd uitgezonden.

Zowel de KRC Genk Ladies als Zulte Waregem hadden dit seizoen nog niet gewonnen. En dus was het alle hens aan dek in het onderlinge duel, als ze nog ambities willen tonen richting top-4 dit seizoen.

Lisa Petry maakt het verschil voor Genk

Genk had al één puntje op zijn bilan, Zulte Waregem zelfs nog geen enkel. In Limburg kregen we dan ook een vrij nerveus duel te zien, waarbij elk doelpunt duidelijk van groot belang kon zijn.

In de eerste helft werd er niet gescoord en dus bleef de spanning maar toenemen. De tweede helft was dan weer nog nerveuzer dan de eerste en het doelpunt bleef heel lang uit.

0 op 15 voor Zulte Waregem

Kroniek van een aangekondigde 0-0? Neen, dat was buiten Lisa Petry gerekend. Die zorgde enkele minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog voor de 1-0 voor de KRC Genk Ladies.

Die boekten zo ook meteen hun eerste overwinning van het seizoen en staan nu met 4 op 18 wat tussen de mensen. Zulte Waregem heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Anderlecht te spelen, maar staat met 0 op 15 wel moederziel alleen laatst.