Super League: RSC Anderlecht boekt klinkende zege bij KAA Gent

In de Super League zitten we al aan speeldag zes. RSC Anderlecht trok naar Oostakker voor een pittig duel tegen de KAA Gent Ladies. Wat leverde dat op? Toch wel wat interessante momenten.

RSC Anderlecht speelde dit seizoen nog maar twee speeldagen, omdat ze zich tenvolle wilden focussen op de voorrondes van de Champions League. Dat draaide wel op een sisser uit.

Ijzerman opent de score voor paars-wit

Na de klinkende zege tegen KRC Genk Ladies wilde paars-wit nu ook tegen de KAA Gent Ladies uitpakken met een deugddoende overwinning. Wat ook zou gaan lukken uiteindelijk.

Nikki Ijzerman opende tien minuten voor de rust de score voor de bezoeksters in Oostakker, meteen ook de ruststand in een erg pittige eerst helft. 0-1 voor Anderlecht, een goede start.

Makkelijke zege voor RSC Anderlecht tegen Gent

Na de pauze drukte paars-wit door en via de Roemeense international Stefania Vatafu en de Belgische international Sarah Wijnants werd het uiteindelijk een 0-3 overwinning voor Anderlecht.

In de stand komen de Brusselaars met 9 op 9 zo helemaal onder de mensen. Het team staat ondertussen al derde in de stand. De KAA Gent Ladies hebben nu 7 op 18 en moeten opletten welke teams mogelijk meer in hun buurt gaan komen.