Flames haalden het WK niet binnen: 'Infantino oefende invloed uit'

Flames haalden het WK niet binnen: 'Infantino oefende invloed uit'
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

Minister Ben Weyts gaf anderhalf jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Ondertussen is duidelijk dat het nog niet voor deze keer zal zijn, want we hebben het niet gehaald van Brazilië.

Brazilië is in mei laatstleden tijdens een stemming op het FIFA-congres in de Thaise hoofdstad Bangkok gekozen als organisator van het WK vrouwenvoetbal in 2027, zo maakte de Wereldvoetbalbond bekend. De gezamenlijke kandidatuur van België, Nederland en Duitsland greep naast de organisatie van het WK.

Brazilië haalt het ruim

Brazilië kreeg van de nationale bonden 119 stemmen, België, Nederland en Duitsland bleven steken op 78 stemmen. Enkele landen onthielden zich bij de stemming. Het WK voor vrouwen zal in 2027 zo voor het eerst in Zuid-Amerika gespeeld worden.

Pech dus voor de Belgian Red Flames. Er waren heel wat vragen over met name de Belgische stadions, een van de redenen waarom het 'bid' van Brazilië als kwalitatief sterker werd gezien. En dus ging het WK naar Zuid-Amerika.

Invloed van Infantino?

Volgens Josimar Football zou Gianni Infantino zijn invloed hebben aangereikt om het WK 2027 naar Brazilië te halen. Net zoals ook gebeurde met het WK 2034 in Saoedi-Arabië volgens die bron.

Als de Flames naar het WK 2027 willen in Brazilië, zullen ze de komende jaren sowieso zeer belangrijke en moeilijke kwalificaties moeten afwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties