Anderlecht pakt meteen na vlucht uit met vijfklapper tegen Genk: "Dat sloop er wel in"

Anderlecht pakt meteen na vlucht uit met vijfklapper tegen Genk: "Dat sloop er wel in"
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op zaterdag drie pittige duels op het programma. Ook RSC Anderlecht kwam voor het eerst sinds lang nog eens in actie in de eigen competitie. Aan hen was het zaak om de ontgoocheling van de Champions League door te spoelen.

Woensdag had RSC Anderlecht met 3-0 in Noorwegen verloren van Valerenga, waardoor er ook dit seizoen geen Belgische vertegenwoordiger is in de groepsfase van de Champions League.

Klinkende overwinning voor Anderlecht

Aan paars-wit de moeilijke taak om komaf te maken met de negatieve flow en zo snel als mogelijk in de eigen competitie opnieuw te schitteren. Tegen Genk zou dat wel helemaal lukken, want er werd met 5-1 gewonnen.

Tot vreugde ook van Dennis Moerman, coach van RSC Anderlecht: "We moesten op donderdag nog vliegen vanuit Noorwegen, dus we hadden maar een dag voorbereiding op deze wedstrijd. En dat was eigenlijk een rustdag."

Vermoeidheid meegedragen

"En dan volgde er al een wedstrijd. Dat hebben we in de tweede helft wel wat meegedragen, de frisheid misten we wel wat. De wisselspeelsters konden gelukkig mee het verschil maken voor ons."

Guido Brepoels zag het met lede ogen aan: "We missen ook een strafschop bij 3-1, daarna komt Anderlecht nog twee keer over de middenlijn en scoren ze twee keer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties