Futsal Flames op weg naar WK, maar is dat met Imke Courtois? "Daar zal het van afhangen"

Futsal Flames op weg naar WK, maar is dat met Imke Courtois? "Daar zal het van afhangen"
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

De Belgian Red Flames hebben ook een Futsal-afdeling. Binnenkort gaan ze op zoek naar een ticket voor het WK met een eerste voorronde.

Zestien teams zullen eind 2025 met elkaar de strijd aangaan op het WK Futsal voor vrouwen. De Filipijnen zijn gastheer en zijn er dus al zeker bij, alles bij elkaar kunnen er zich vier Europese teams plaatsen voor het WK.

Eerste kwalificatieronde

De toplanden zijn vrijgesteld van een eerste kwalificatiereeks, waar de Belgian Red Flames Futsal wél al moeten aan deelnemen. De groepswinnaars van die eerste ronde plaatsen zich voor de eliteronde waar in oktober wordt voor geloot.

België (36e op de FIFA-ranking) is ingedeeld in groep 5, met Zweden (22e), Slovakije (49e) en Letland (63e). Het minitoernooi wordt gespeeld in Zweden, met het thuisland als favoriet om als groepswinnaar naar de volgende ronde te gaan.

Met of zonder Imke Courtois?

Op 6 oktober is er nog een oefenwedstrijd tegen Nederland, in Zweden wordt gespeeld tegen Letland (16 oktober), Slovakije (17 oktober) en Zweden (19 oktober).

Rest de vraag of Imke Courtois erbij zal zijn. "De vraag is of ik zal meegaan. Het zal afwachten worden of ik mijn dochter kan meenemen, dat ben ik nog aan het bekijken", aldus Courtois bij De Tafel van Gert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties