Extra pech voor Anderlecht? Pittige, maar aantrekkelijke loting in Champions League voor Valerenga

Extra pech voor Anderlecht? Pittige, maar aantrekkelijke loting in Champions League voor Valerenga

RSC Anderlecht wist zich niet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Zestien andere teams wisten dat wel te doen. Daarbij ook alle kleppers. Zij weten nu waar ze zich mogen aan verwachten.

De loting voor de groepsfase werd afgelopen vrijdag in Nyon uitgevoerd. De zestien ploegen werden daarin verdeeld in vier groepen van vier ploegen - nog naar een oud systeem in de Champions League dus.

Finale in Lissabon

Recordkampioen Lyon is in groep A ingedeeld bij Wolfsburg, AS Roma en Galatasaray. Geen onhaalbare kaart voor de Franse topclub.

Voor RSC Anderlecht had het een heel leuke groepsfase kunnen worden. Het Noorse Valerenga - dat hen uitschakelde - mag het opnemen in groep C tegen Bayern München, Arsenal en Juventus.

Welke teams naar kwartfinales?

Chelsea, Real Madrid, Celtic en Twente zitten in groep B, Barcelona, Manchester City, Hammarby en Sankt Pölten in groep D. Alle teams weten op die manier waar ze zich de komende maanden aan mogen verwachten.

De finale wordt dit jaar gespeeld in Lissabon, maar zal dus al zeker zonder thuisploeg zijn. De eerste speeldag is er al op 8 en 9 oktober, een week later is er al speeldag 2. Ook op 12-13 en 20-21 november wordt er gespeeld, het doek valt op 11-12 en 17-18 december.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties