Anderlecht spoelt CL-uitschakeling door met klinkende zege tegen KRC Genk Ladies

Anderlecht spoelt CL-uitschakeling door met klinkende zege tegen KRC Genk Ladies
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op zaterdag drie pittige duels op het programma. Ook RSC Anderlecht kwam voor het eerst sinds lang nog eens in actie in de eigen competitie. Aan hen was het zaak om de ontgoocheling van de Champions League door te spoelen.

Woensdag had RSC Anderlecht met 3-0 in Noorwegen verloren van Valerenga, waardoor er ook dit seizoen geen Belgische vertegenwoordiger is in de groepsfase van de Champions League.

Komaf maken met de ontgoocheling van de Champions League

Aan paars-wit de moeilijke taak om komaf te maken met de negatieve flow en zo snel als mogelijk in de eigen competitie opnieuw te schitteren. Voor Anderlecht was het nog maar de tweede wedstrijd dit seizoen.

Drie duels werden door de voorrondes in de Champions League uitgesteld naar een latere datum. Nu moesten ze het in eigen huis opnemen tegen de KRC Genk Ladies. En het werd een ruime en deugddoende overwinning.

Stevige 5-1 overwinning voor Anderlecht tegen Genk

Na een eerdere 0-5 tegen Westerlo werd nu met 5-1 gewonnen. Op die manier heeft Anderlecht 6 op 6 in de competitie en een interessant doelsaldo van 10-1.

De paars-witte doelpunten werden op zaterdagavond gemaakt door Marie Minnaert, Luna Vanzeir en Sarah Wijnants. De ingevallen Nederlandse Maxime Bennink deed de netten zelfs twee keer trillen, voor Genk scoorde Romy Camps de 2-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties