Dennis Moerman is eerlijk na pijnlijke uitschakeling Anderlecht: "Moeten onze meerdere erkennen"

Dennis Moerman is eerlijk na pijnlijke uitschakeling Anderlecht: "Moeten onze meerdere erkennen"
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 1167

De vrouwen van RSC Anderlecht stonden op één dubbel duel van de groepsfase in de Champions League. De loting voor die play-offs bracht hen de Noorse kampioen Valerenga. In Noorwegen liep het echter helemaal verkeerd.

Paars-wit speelde vorige week woensdag eerst thuis op de Heizel in Brussel en verloor toen met 1-2. En dus was het alle hens aan dek in Noorwegen. Meer dan een uur lang hielden ze de thuisploeg op een 0-0 gelijkspel en dus kon elk doelpunt voor verlengingen gaan zorgen.

In het slot van de match ging het echter plots snel. Bjelde, Thomsen en Saevik maakten er in tien minuten meteen 3-0 van. En zo was het avontuur voor Anderlecht meteen helemaal voorbij.

"Wanneer we kijken naar beide wedstrijden moeten we onze meerdere erkennen in Valerenga. Het is zuur om eruit te liggen, maar we zijn realistisch genoeg om te zeggen dat er vandaag niet meer in zat."

Ontgoocheling troef bij Anderlecht

"We spelen de eerste helft wel uit met 0-0, maar we voelden toch dat zij de betere kansen hadden. Na de helft rendeerden enkele van onze wijzigingen en kregen we meer controle, maar dan krijgen we de 1-0 binnen", aldus coach Dennis Moerman bij Sporza.

Daarna ging het slecht. 1-5 over twee wedstrijden is een zwaar verdict. "Iedereen is nuchter genoeg om dit een plaats te geven, maar er is natuurlijk wel ontgoocheling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties