Het einde van een tijdperk: absolute topspeelster heeft heuglijk nieuws, maar gaat er ook definitief mee ophouden

Het einde van een tijdperk: absolute topspeelster heeft heuglijk nieuws, maar gaat er ook definitief mee ophouden
Foto: © photonews
Word fan van Verenigde Staten! 0

Alex Morgan werd in het voorjaar van 2020 moeder van een eerste dochter, maar keer al bij al nog vrij snel helemaal terug op het hoogste niveau. Nu heeft ze wel haar afscheid aangekondigd en deze keer zou het definitief zijn.

Alex Morgan speelde de voorbije jaren opnieuw clubvoetbal en ook bij de nationale ploeg werd ze tot voor kort opnieuw een belangrijke speelster. En daardoor werd ze ook gelauwerd door haar ploegmaten.

Ever iconic. Ever impactful. 🇺🇸⚽️

Congrats, @alexmorgan13 on 200 caps! #Alex200 pic.twitter.com/xertXZrTxE

— U.S. Women's National Soccer Team (@USWNT) November 13, 2022

Eind 2022 wist ze een erg knappe mijlpaal weten te bereiken, door haar 200e cap te spelen. En daar bleef het niet bij. Ook op clubniveau bleef ze prima spelen, maar nu wordt het wel einde verhaal voor haar.

Alex Morgan is namelijk voor de tweede keer zwanger. Dat heeft ze zelf ook laten weten via de sociale media. Maar daarna gaat ze (meer dan waarschijnlijk) niet meer terugkeren op het hoogste niveau.

Samen met haar nieuwe zwangerschap kondigde ze dan ook aan dat ze haar laatste seizoen bezig was in 2024. Ze heeft er naar eigen zeggen wel lang moeten over nadenken, maar het is nu definitief.

De Amerikaanse scoorde niet minder dan 123 doelpunten voor de nationale ploeg. Daarmee staat ze voor eeuwig in de geschiedenisboeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties