Westerlo komt met eerste stuntje in Super League

KVC Westerlo is de nieuwkomer op het hoogste niveau. Dit seizoen wilden ze vooral bijleren en als het even kon hier en daar competitief zijn tegen een aantal van de tegenstanders. De eerste punten zijn alvast een feit.

KVC Westerlo had op de openingsspeeldag nog met 0-5 verloren van RSC Anderlecht, maar speelde ook in die wedstrijd al aardig mee. Een vogel voor de kat zullen ze dit seizoen dus zeker niet worden.

0 op 6 voor Genk

Op de tweede speeldag hebben ze zelfs al enigszins verrassend hun eerste punten van het seizoen weten te vergaren. Dat deden ze op bezoek bij KRC Genk Ladies, dat zo met 0 op 6 achterblijft na een off-day.

Inara Bouker zette haar team al na een kwartier op voorsprong, maar via Lisa Petry werd het binnen de drie minuten alweer 1-1. Nog voor de rust was het echter al 1-2 in het voordeel van de Kemphanen.

Prez maakt het verschil

Nieuwkomer Imani Prez - zij speelde vorig seizoen nog bij Zulte Waregem in de Super League - wist haar ervaring om te zetten in een belangrijk doelpunt. Meteen de ruststand én de eindstand.

Na de koffie probeerde Genk namelijk wel nog, maar de gelijkmaker maken zat er simpelweg niet meer in. Een knappe driepunter op die manier van Westerlo, dat zo meteen van zich laat spreken.