Bal rolt opnieuw in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 2?

Bal rolt opnieuw in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 2?
Foto: © photonews

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken.

Zo is er dit weekend de tweede speeldag van het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met vier wedstrijden en acht ploegen, want er zijn wel wat wijzigingen aan het format gebeurd.

Westerlo is erbij gekomen, terwijl er met Charleroi, Mechelen en Woluwe ook drie ploegen verdwenen zijn uit de Super League. We krijgen 21 speeldagen in een drievoudige reguliere competitie en dan play-offs met vier ploegen.

Anderlecht bye, topper in Leuven

Op de eerste speeldag waren KAA Gent, OH Leuven, Standard en Anderlecht de vier ploegen die een driepunter konden bijschrijven. Voor Anderlecht komt daar al zeker geen tweede driepunter bij dit weekend.

OH Leuven Vrouwen
© Louis Evrard

Zij zijn namelijk in Malta voor de eerste voorronde van de Champions League. De wedstrijd tegen Club YLA is daarom uitgesteld. De zes andere teams komen wél in actie in de Super League.

Genk en Westerlo openen op vrijdagavond de debatten, op zaterdag is er met OH Leuven - Standard meteen een regelrechte topper. Gent kan op bezoek bij Zulte Waregem misschien wel profiteren om even leider te worden.

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties