Anderlecht kent zijn tegenstander in finale van CL-voorronde

Anderlecht kent zijn tegenstander in finale van CL-voorronde
Foto: © Louis Evrard
Word fan van Anderlecht! 1167

De vrouwen van RSC Anderlecht wisten waar ze aan toe zijn. Ze moesten in de Champions League in Malta gaan spelen tegen Rode Ster Belgrado. En dat viel positief uit, waardoor ze naar de finale van de eerste voorronde mogen. Nu is ook de tegenstander bekend.

Deze week spelen de vrouwen van RSC Anderlecht in de eerste voorronde van de Champions League twee duels op drie dagen. Voor paars-wit wordt het hét uitgelezen moment om eens te proberen een ronde verder te gaan in het verhaal.

De loting was al eventjes achter de rug en de paars-witte vrouwen werden gekoppeld aan Rode Ster Belgrado. Zaterdag volgt een finale van de eerste voorronde tegen de winnaar van FC Birkirkara uit Malta en FK Breznica Pljevlja uit Montenegro.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Anderlecht zelf won dankzij Deloose, Vatafu, Delabre en Vanzeir knap met 4-1 tegen Rode Ster Belgrado. En dus was het uitkijken naar de finalist die ze zouden mogen gaan bekampen.

Birkirkara de finale tegenstander

Dat zal uiteindelijk de thuisploeg uit Malta worden, want Birkirkara won in eigen land met 2-1 van Breznica en mag zo ook mee naar de finale op zaterdag - een haalbare kaart voor paars-wit.

Hazekawa maakte een vroege achterstand via Jankov ongedaan en wist in de verlengingen voor de 2-1 te zorgen. Als Anderlecht ook zaterdag wint, dan mogen ze daarna naar de play-offs. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties