RSC Anderlecht boekt belangrijke eerste zege richting Champions League

RSC Anderlecht boekt belangrijke eerste zege richting Champions League
Foto: © Louis Evrard
Word fan van Anderlecht! 1167

De vrouwen van RSC Anderlecht wisten waar ze aan toe zijn. Ze moesten in de Champions League in Malta gaan spelen tegen Rode Ster Belgrado. En dat viel positief uit, waardoor ze naar de finale van de eerste voorronde mogen.

Deze week spelen de vrouwen van RSC Anderlecht in de eerste voorronde van de Champions League twee duels op drie dagen. Voor paars-wit wordt het hét uitgelezen moment om eens te proberen een ronde verder te gaan in het verhaal.

De loting was al eventjes achter de rug en de paars-witte vrouwen werden gekoppeld aan Rode Ster Belgrado. Zaterdag volgt een finale van de eerste voorronde tegen de winnaar van FC Birkirkara uit Malta en FK Breznica Pljevlja uit Montenegro.

Snelle rode kaart en twee paars-witte doelpunten

Die twee ploegen spelen later op de avond nog in Malta, ondertussen heeft Anderlecht wél al zijn match tot een goed einde weten te brengen. Al na een dik kwartier stonden ze helemaal op rozen.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Het begon met een rode kaart na twee minuten voor Tijana Dordevic. En enkele minuten later kon Vatafu de 1-0 tegen de touwen prikken. Dankzij Deloose was de match even later eigenlijk al gespeeld.

Rode Ster Belgrado probeerde met tien nog de bakens te verzetten, maar dat lukte niet. Delabre en Vanzeir scoorden ook nog, eindstand: 4-1. Anderlecht gaat zo een ronde verder en mag nog steeds dromen van de poulefase in de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties