Tessa Wullaert maakt indruk met haar statistieken en heeft nu ook extra prestigieuze prijs beet

Tessa Wullaert maakt indruk met haar statistieken en heeft nu ook extra prestigieuze prijs beet
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

Tessa Wullaert heeft er een prima seizoen opzitten in de Eredivisie in Nederland. Ze werd topschutter en hielp zo Belgenlegioen Fortuna Sittard aan een plaats in de subtop van de Nederlandse competitie.

Tessa Wullaert vertrok deze zomer uit de Nederlandse competitie en trekt naar de Italiaanse Serie A, waar ze zal gaan uitkomen voor toekomstige topclub Internazionale. Op die manier zet ze opnieuw een stapje hogerop.

De Belgian Red Flame maakte indruk bij de Flames afgelopen seizoen, maar ook in de Eredivisie was ze een van de belangrijkste speelsters. Ze scoorde een keertje zeven keer in één wedstrijd bij Fortuna Sittard dit seizoen en werd in Nederland ook topschutter.

Topschutter in Nederland

In juni werd ze door de UEFA uitgelicht als speelster met de meeste doelpunten tot dan toe over alle competities heen om duidelijk te maken dat haar 2024 wel degelijk van een absoluut topniveau was tot dusver.

🇧🇪 Belgium captain, @TessaWullaert, has scored the most goals (25) in all competitions so far in 2024, one ahead of Spain's Salma Paralluelo. 🔥#WEURO2025 pic.twitter.com/50lhVOf7r1

— UEFA Women's EURO (@WEURO) June 3, 2024

En dat levert haar nu ook op, want de speelster is uitgeroepen tot Speelster van het Jaar in de Nederlandse Eredivisie. Caitlin Dijkstra, Chasity Grant, Romée Leuchter en Joëlle Smits waren de tegenstanders van dienst.

De winnaar werd op maandag 2 september bekendgemaakt tijdens de Eredivisie Awards, live op ESPN NL te zien. Ze kreeg er ook de prijs voor topschutter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties