Ondanks nederlaag in Super League toch positieve signalen bij Club YLA: "Dat hebben we getoond"

Ondanks nederlaag in Super League toch positieve signalen bij Club YLA: "Dat hebben we getoond"
Foto: © photonews
Word fan van Club Brugge! 84

In de Super League waren we eindelijk toe aan de eerste speeldag. En dat leverde meteen wat spektakel op. OH Leuven ging op bezoek bij Club YLA in een uitermate belangrijk duel voor beide ploegen.

Club YLA wil dit seizoen graag een extra stap zetten richting de top van de Super League, terwijl OH Leuven eindelijk eens RSC Anderlecht naar de kroon wil steken en de titel wil gaan proberen te pakken.

Vorig seizoen wonnen de Bruggelingen nog verrassend de Beker van België, door in de finale te winnen van ... OH Leuven. En dus was het een uitgelezen moment voor de Leuvenaars om revanche te nemen.

Club Brugge Vrouwen
© photonews

Dat zou ook lukken, want Club YLA verloor in eigen huis met het kleinste verschil van de Leuvenaars. Toch waren ze achteraf niet onverdeeld ontevreden bij de Bruggelingen.

Groeipijnen logisch?

"Ik was heel tevreden met hoe we aan de match begonnen. We speelden heel compact, waardoor OHL nauwelijks doelgevaar kon creëren. Enkel een gebrek aan efficiëntie maakte dat we niet met een voorsprong gingen rusten."

"We hebben getoond dat we veel ploegen in de problemen kunnen brengen als we de opdrachten uitvoeren en voor elke meter vechten. Je mag niet vergeten dat het onze eerste match met inzet was in dit nieuwe systeem. Logisch dat er nog wat groeipijnen zijn", aldus coach Inka Grings tegen Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties