Super League: Standard heeft heel wat moeite om Zulte Waregem te verslaan

Super League: Standard heeft heel wat moeite om Zulte Waregem te verslaan

In de Super League waren we eindelijk toe aan de eerste speeldag. En dat leverde meteen wat spektakel op. Vrijdagavond openden de KAA Gent Ladies en de KRC Genk Ladies alvast de debatten, op zaterdag waren er nog drie duels.

De speeldag werd afgesloten door Standard Fémina en Zulte Waregem. De Rouchettes willen dit seizoen na een tweede plaats vorig seizoen proberen Anderlecht nog eens naar de kroon te steken.

Dan mag er in wedstrijden zoals die tegen Essevee eigenlijk geen puntenverlies geleden worden. Dat beseffen ze bij de Luikenaars maar al te goed en dus wilden ze meteen het mes op de keel zetten van de bezoeksters.

Standard vrouwen
© Robert Absolonne Lardot

Tot veel kansen leidde dat niet en aan de overkant was het wel raak en zo gingen we enigszins verrassend rusten met een 0-1 voorsprong voor Zulte Waregem.

Gelders erop en erover voor Standard

Na de pauze zette Standard orde op zaken, al ging het zeker niet vanzelf voor de Rouchettes. Uiteindelijk hadden ze twee strafschoppen nodig om toch de drie punten thuis te gaan houden.

Tot twee keer toe was het Noémie Gelders die haar verantwoordelijkheid nam en zo voor de eerste overwinning van het seizoen zorgde. Een mooie opsteker na een bij momenten moeilijke voorbereiding.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties