RSC Anderlecht zet titelambities in Super League meteen kracht bij

RSC Anderlecht won al zeven keer op rij de titel in de Super League. En ze zijn duidelijk klaar om voor een achtste oppergaai op rij te gaan. Dat zal ook de komende weken moeten gaan blijken, maar speeldag 1 bracht alvast spektakel.

KVC Westerlo is de nieuwkomer in de Super League en wilde op speeldag 1 in eigen huis meteen uitpakken met een leuk resultaat tegen veelvoudig kampioen RSC Anderlecht.

Dat zou uiteindelijk niet gaan lukken, want dankzij Sarah Wijnants en Luna Vanzeir werd het al voor de rust 0-2 voor de bezoeksters. En dan moesten de momenten voor Delabre nog komen.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

De Franse aanvalster die ook vorig seizoen al goed op dreef was heeft andermaal van zich laten spreken. In minuut 68 scoorde ze haar eerste van het seizoen, tien minuten later kwam er een tweede.

0-5 overwinning voor Anderlecht

In blessuretijd werd de hattrick vervolledigd. Een 0-5 overwinning werd het zo voor paars-wit, waardoor ze meteen een statement hebben gemaakt in de Super League.

Volgende week staat er speeldag twee op het programma, maar dan zal Anderlecht door de voorrondes in de Champions League niet spelen. Die wedstrijd wordt dus uitgesteld naar een latere datum.