KAA Gent Ladies pakken in extremis knappe driepunter in Super League

In de Super League waren we eindelijk toe aan de eerste speeldag. En dat leverde meteen wat spektakel op. Vrijdagavond openden de KAA Gent Ladies en de KRC Genk Ladies alvast de debatten.

Zowel Gent als Genk lijken dit seizoen uitdagers om de top-4 te proberen halen, al zou je in principe misschien Anderlecht, OH Leuven, Standard en Club Brugge iets hoger kunnen inschatten.

2-1 overwinning voor Gent

Een overwinning in het onderlinge duel zou Gent of Genk in ieder geval al een nuttige driepunter kunnen gaan bezorgen. En uiteindelijk zou het de thuisploeg zijn die de eerste driepunter van het jaar wist te pakken.

Op het halfuur kregen de Buffalo's een elfmeter en die werd door Emma Van Britsom feilloos omgezet. 1-0 was ook meteen de ruststand in Oostakker, waardoor de Limburgers zouden moeten gaan komen na de koffie.

Helsen maakt het verschil

Dat gebeurde ook en een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker via Gwen Duijsters. Op weg naar een puntendeling? Neen, toch niet. In de blessuretijd kon Gent alsnog de punten thuishouden.

Het stadion ontplofte dankzij het doelpunt van Karlijn Helsen in de 92e minuut. Gent heeft zo meteen drie punten te strikken, voor Genk wordt het nu al een achtervolgingsrace de komende twintig speeldagen.