Bal rolt opnieuw in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 1?

Bal rolt opnieuw in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 1?
Foto: © photonews

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken.

Zo is er dit weekend de 1e speeldag van het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met vier wedstrijden en acht ploegen, want er zijn wel wat wijzigingen aan het format gebeurd.

Westerlo is erbij gekomen, terwijl er met Charleroi, Mechelen en Woluwe ook drie ploegen verdwenen zijn uit de Super League. We krijgen 21 speeldagen in een drievoudige reguliere competitie en dan play-offs met vier ploegen.

Nieuwkomer meteen tegen landskampioen

De eerste speeldag zou het al meteen kunnen knetteren. De KAA Gent Ladies nemen het op tegen de KRC Genk Ladies in een pittig duel dat van belang kan zijn in de eindafrekening in de strijd om de top-4.

Nieuwkomer Westerlo mag op speeldag 1 dan weer meteen in eigen huis beginnen tegen RSC Anderlecht, de kampioen van de laatste zeven seizoenen die op zoek gaan naar een volgende titel op het blazoen.

Club Brugge ontvangt in een heruitgave van de bekerfinale meteen grote uitdager OH Leuven, terwijl Standard het opneemt tegen Zulte Waregem. Blauw-zwart heeft nieuws voor zijn supporters: kom tijdig naar het stadion, want de Renewi-Tour passeert door Aalter en alles zal afgezet zijn aldaar.

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties