Super League komt dichterbij: dit is het vernieuwde format, met de toppers vijf(!) keer tegen elkaar in de wei

Super League komt dichterbij: dit is het vernieuwde format, met de toppers vijf(!) keer tegen elkaar in de wei
Foto: © Essevee
Word fan van Anderlecht! 1168

Op 30 augustus begint de Super League opnieuw met een wedstrijd tussen Genk en Gent. Daarna zal er een heel seizoen lang op zoek gegaan worden naar een opvolger voor kampioen Anderlecht, dat al zeven titels op rij pakte. En er is ook een nieuw competitieformat.

Vorig seizoen waren er nog tien ploegen in de Super League, waardoor we een competitie van achttien wedstrijden en play-offs hadden, met tien wedstrijden voor de top-6. Dit jaar zal het helemaal anders gaan zijn.

Drie rondes én play-offs: teams vijf keer tegen elkaar

Westerlo komt erbij in de Super League na het behalen van de titel in de Eerste Nationale, terwijl er met Woluwe, Charleroi en Mechelen drie teams mee ophouden. En dus hebben we volgend seizoen maar acht teams meer in de Super League.

Het wordt op die manier een heel ander concept, waarbij er drie rondes zullen gespeeld worden in de reguliere competitie - de top-4 van vorig jaar mag in totaal elf keer in eigen huis spelen, de anderen tien keer. 

27 wedstrijden in totaal

Na de 21 wedstrijden krijgen we dan een halvering van de punten en alsnog play-offs. Zowel play-off 1 als play-off 2 zal dan zes wedstrijden tellen, waarna we de kampioen kennen. Een achtste titel voor RSC Anderlecht op rij?

Dat willen de andere ploegen proberen tegen te gaan. Sowieso zal het opnieuw een spannend seizoen worden met dus 27 wedstrijden voor alle ploegen. Dat is voor de topploegen één wedstrijd minder dan afgelopen seizoen. Vanaf 30 augustus gaan we op zoek naar een opvolger voor Anderlecht.

Wie pakt de titel?

29%
43%
0%
14%
0%
0%
0%
14%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties