Nu is de Beker van België écht begonnen bij de vrouwen: Brakel en Patro Eisden halen enorm hard uit

Nu is de Beker van België écht begonnen bij de vrouwen: Brakel en Patro Eisden halen enorm hard uit
Foto: © photonews

Vorig seizoen won Club YLA de Beker van België door in de finale OH Leuven te kloppen, ondertussen is er al geloot voor de volgende jaargang. En daarbij zou het wel eens heel erg spannend kunnen gaan worden.

Op 20 juli was er al de eerste ronde voor twaalf teams uit het provinciale voetbal, daarna was er elke week een ronde. De voorbije rondes stonden wel vooral in het teken van heel wat forfaits, maar nu is dat zo goed als voorbij.

Enkel Sporting Hasselt moest verstek laten gaan, waardoor Wolvertem-Merchtem profiteert en alweer een ronde verder gaat zonder te moeten spelen. De andere elf wedstrijden gingen echter wel door en leverden spektakel op.

patro
© photonews

Olsa Brakel haalde het bijvoorbeeld met liefst 1-13 op bezoek bij Leeuw Brucom. Patro Eisden deed nog straffer, door met 16-0 te winnen van Moorsel. Union SG had strafschoppen nodig, ook RWDM mag verder bekeren.

De twaalf ploegen die zich wisten te plaatsen spelen volgende week in de vierde ronde. De zes winnaars daarvan komen dan samen met de tien teams uit eerste nationale uit in de zestiende finales. En daarna gaat het écht kletteren.

Geen B-ploegen meer

De teams van het hoogste niveau zijn dit seizoen met acht en zij komen er dus pas in voor de achtste finales. Er is bovendien nog een bijzondere nieuwigheid te noteren over het bekeravontuur van het seizoen dat er aan zit te komen.

Zo mogen de B-ploegen van alle teams niet langer meedoen. Daardoor zijn er vanuit de nationale lichtingen heel wat minder ploegen die deelnemen aan de zaak. Toch wel een beetje een bijzondere zaak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties