OH Leuven zet in op jong talent: vrouwenploeg klopt Genk met ruime cijfers

OH Leuven zet in op jong talent: vrouwenploeg klopt Genk met ruime cijfers
Foto: © Louis Evrard

Bij OH Leuven geloven ze ook volop in de jeugd. In die hoedanigheid werd deze week ook gespeeld door de jeugdlichtingen. En daar zit ook duidelijk wat talent in, zo blijkt toch uit de resultaten van de afgelopen week.

"De club heeft de afgelopen jaren gigantische stappen gezet en het potentieel is aanwezig om mooie dingen te verwezenlijken. Maar we mogen niet vergeten dat het een werk is van lange adem. Voetbal is een spel en daar moet de focus ook zeker op blijven. We moeten blijven inzetten op de winnaarsmentaliteit en het spelplezier."

"De juiste attitude is superbelangrijk. Denken dat je er al bent zonder dat je statistieken en prijzen achter jouw naam hebt staan, is niet de mentaliteit die we willen. Een titel bestel je niet. Elke dag op training moeten we laten zien dat we daarvoor aan het werken zijn met de juiste passie."

Dat waren de woorden van Aline Zeler vorige week op de webstek van OH Leuven. De manager vrouwenvoetbal wil met de A-kern voor het allerhoogste gaan en ondertussen ook met de jeugd aan de slag.

Ruime overwinning tegen Genk

Nieuwe transfers is één ding, de eigen jeugd stimuleren en aan de oppervlakte laten komen is een ander ding voor OH Leuven. Die willen na zeven titels voor RSC Anderlecht in de toekomst zelf ook een hegemonie worden.

Aan talent alvast geen gebrek. De U14 van OH Leuven speelde dit weekend een oefenpartij tegen de leeftijdsgenoten van Genk. Dat leverde een 6-0 overwinning op. Benieuwd wie van hen we in de toekomst in de A-kern zien lopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties